Sałatka wiosenna z fetą

28 kwietnia 2022 Autor admin

Sałatka wiosenna z fetą to wspaniały pomysł na wiosenny obiad lub kolację.
Oto mój przepis na dziś:

Składniki:

  • główka kapusty pekińskiej
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • pomidory koktajlowe
  • szczypiorek
  • feta półtłusta
  • pierś z kurczaka pieczona podwójna
  • sos czosnkowy (jogurt gęsty grecki wymieszany z czosnkiem, szczyptą soli i pieprzu)

Wykonanie:

Upeklować pierś z kurczaka (doprawić czosnkiem, solą, pieprzem i rozmarynem) a następnie piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni ok. 25-30 minut. Tak przygotowane mięso pokroić w małe kawałki do dodania do sałatki. W międzyczasie umyć kapustę i drobno pokroić. Pokroić też pomidory oraz posiekać szczypiorek. Pokroić również fetę.

Gdy wszystko gotowe dno salaterki przykryć poszatkowaną kapustą. Na to dać 3 łyżki sosu czosnkowego, a następnie kukurydzę. Na to kawałki pieczonego kurczaka i znów sos czosnkowy. Kolejno dodać połówki pomidorów i szczypiorek i znów rozsmarować sos czosnkowy. Na koniec wierz  sałatki posypać fetą.

Smacznego !